“Elk kopje thee staat voor een denkbeeldige reis”
![](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/04/logo-leaf.png.webp)
Always leave with a smile
Dat is wat Coffeeted graag zijn klanten mee wil geven! Een ware kleur, geur en smaakbeleving door een exclusief en van hoge kwaliteit geselecteerd assortiment van ruim 200 theesoorten! Deze kun je vinden in onze webwinkel en onze fysieke winkel aan de Moenenstraat 20 in Nijmegen. Daar kun je zelfs alle thee ruiken en zien! En staat een vakkundig team je graag te woord.
Ons assortiment:
Een waar genot aan losse soorten kwaliteitsthee. Dat is wat wij je graag aanbieden. Denk hierbij aan pure Zwarte thee, Groene thee, Oolong thee en Witte thee. Daarnaast hebben wij een groot assortiment aan Rooibos(thee) en Kruiden(thee). Ook biologische theeën zijn uiteraard aanwezig. Met zorg is ons assortiment uitgekozen, getest en geproefd want alleen het beste is goed genoeg!
Ook hebben wij prachtige gearomatiseerde thee waarbij wij alleen werken met natuurlijke aroma’s. Onze foto’s in de Webwinkel geven de thee weer zoals deze ook echt eruit ziet! Een omschrijving en de juiste zetmethode van de thee staat zowel vermeld in de webwinkel als op de verpakking.
Jaarlijks passen wij ons assortiment aan, bezoeken wij thee leveranciers en theebeurzen. Hier laten wij ons inspireren door het aanbod van prachtige plantages waar met zorg de thee wordt geplukt, gedroogd en verscheept. Er zit een hele “Wereld” achter thee voordat het uiteindelijk door ons verkocht wordt en het genieten kan beginnen.
De juiste zorg en verpakking losse thee
Met zorg verwerken wij jouw bestelling. De door jou bestelde hoeveelheid losse thee wordt met precisie afgewogen en verpakt. De thee wordt voorzien van een mooi informatie etiket en dicht geseald bij jou aangeleverd. Zo kan er tijdens het vervoeren niets misgaan en blijft de kwaliteit gewaarborgd.
Bewaren
Om de geur en smaak van onze thee te behouden, bewaar je ze het beste in een (luchtdicht) blik of onze afgesloten zakjes op een donkere, koele en droge plaats (niet in de koelkast). Bewaar thee altijd gescheiden van sterke kruiden en specerijen en van andere theesoorten met een krachtige geur. Zo neemt de thee geen andere geuren en smaken op.
Liever gebruik maken van thee in zakjes? Wij hebben de merken Or Tea? en Twinings met vele smaken in ons assortiment. De juiste theedoos voor de presentatie is uiteraard bij ons verkrijgbaar.
![](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/04/logo-coffee.png.webp)
Accessoires
De juiste theebeleving is pas compleet met de daarbij behorende accessoires. Een uitgebreide selectie theefilters (rvs, of van gerecyclede papier), dubbelwandige theepotten van Bredemeijer, Bunzlau Castle theeservies, waterkokers met temperatuur instelling en glaswerk.
“Thee is slechts een verhaal dat slechts geproefd kan worden”
Waar komt thee vandaan?
Waar komt thee vandaan?
Een groot aanbod aan landen is bij ons vertegenwoordigd. Zo hebben wij o.a. thee uit Japan, China, India, Sri-Lanka (Ceylon), Indonesië, Afrika, Vietnam en nog veel meer. Thee van zowel de eerste pluk en o.a. de tweede pluk tref je bij ons aan. Want ieder land van herkomst, grondsoort, zonlicht, hoogte van de plantage en zeker tijdstip van plukken is van essentieel belang op de smaak, geur en kleur van de thee.
Welke theesoorten zijn er?
Thee is allemaal afkomstig van de theeplant de Camellia Sinensis. Hoewel thee in diverse landen verbouwd wordt is thee ook onder te verdelen in tijdstip van plukken en de bewerkingen die na het plukken plaatsvinden. Dit is voor de smaak en de zetwijze van thee erg belangrijk.
Het drogingsproces heeft dus een belangrijke invloed. De diversiteit aan thee die allemaal anders bewerkt worden geven een geweldig assortiment aan thee wat je in onze webwinkel kunt vinden.
Denk bijvoorbeeld aan de kenmerkende Lapsang Souchong die gerookt is op dennenhout wat een heerlijke rokerige smaak en geur geeft. Of aan onze Groene Jasmijn thee die zowel gedroogd is op Jasmijnbloemen maar waarbij ook heerlijke Jasmijnbloemetjes aan toegevoegd zijn.
Om je wat wegwijs te maken tussen de diversiteit aan thee geven wij hieronder een opsomming van de verschillende soorten en bewerkingen waar je bij ons uit kunt kiezen.
![](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/07/2818_THMO153Z-Zwarte-Thee-93011912104200-Ceylon-OP-Pettiagala-300x300.jpg.webp)
Zwarte thee
Zwarte thee heeft een lang fermentatieproces ondergaan. Door dit proces wordt het blad donker en krijgt het zijn kenmerkende smaak. Daarna wordt het blad gerold en ondergaat het een drogingsproces. Zwarte thee is meestal wat krachtiger. Dit hangt natuurlijk af van een aantal factoren bv. hoe je de thee zet, uit welk land de thee komt, hoe vers de thee is.
Zwarte thee mag gezet worden met water van 100ºC (liefst net van de kook af)
![Verse Theekruiden Mix soort China Pai Mu Tan van Coffeeted](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/07/2777_THTT142W-Witte-Thee-9120705550600-China-Pai-Mu-Tan.webp)
Witte Thee
Witte thee is de snelste en minst bewerkte theesoort. Dat maakt dat de theeblaadjes (vaak nog in zijn geheel herkenbaar) licht van kleur zijn. Het zijn de allereerste blaadjes die ontluiken in het voorjaar. Na het plukken wordt de thee bijna meteen gedroogd er vindt nauwelijks fermentatie plaats.
Witte thee smaakt hierdoor vrij bloemig en zacht. Soms ook wel subtiel genoemd. Witte thee kan het best bereidt worden met water rond de 80ºC.
![](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/08/thee-osmanthus-oolong-300x300.jpg.webp)
Oolong thee
Oolong thee is een thee die tussen zwart en groen in zit. Groene thee is niet helemaal geoxideerd en zwarte thee juist wel. Vaak hebben oolong theeën een frisse fleurige citrusachtige smaak. Bij de wat donkere oolong theeën neigt de smaak naar abrikoos of perzik. Oolong komt vaak uit China. Het water wat gebruikt wordt bij de bereiding van oolong thee zit iets onder de 100ºC.
![](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/08/thee-rooibos-naturel-300x300.jpg.webp)
Rooibos
Rooibos is niet afkomstig van de theeplant en dus geen echte thee. Het is afkomstig van een plant uit de Vlinderbloemfamilie in Zuid Afrika. Rooibos bevat net als kruidenthee geen cafeïne en is rijk aan anti oxidanten, vitamine C, ijzer en calcium. De blaadjes van deze thee worden geplukt, gestampt en lang gedroogd in de zon waardoor ze de kenmerkende rode kleur krijgen. Rooibos wordt door de extreme droogte en de mindere opbrengsten steeds kostbaarder. Rooibos heeft een iets kruidige smaak. Rooibos mag gezet worden met water wat net van de kook af is.
![](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/08/thee-oolong-aroma-300x300.jpg.webp)
Gearomatiseerde thee
Ook zijn er gearomatiseerde theesoorten. Als basis gebruiken wij een zwarte, groene, oolong of witte thee gebruikt waar dan meestal natuurlijke aroma’s of bloemen en vruchten aan worden toegevoegd. Denk hierbij aan een zwarte thee met rozen waar je de prachtige rozenknopjes ziet zitten, of thee met frambozen die een ware lust zijn voor het oog. Ook korenbloemblaadjes, stukjes sinaasappel of blokjes karamel zijn een ware verrijking voor je thee.
![Verse Theekruiden Mix soort Bio Sencha van Coffeeted](https://coffeeted.nl/wp-content/uploads/2020/07/2541_THGE082G-Groene-Thee-910559383100-Sencha-Bio.webp)
Groene thee
Groene thee zal na het oogsten zo snel mogelijk worden verwerkt, om te voorkomen dat de bladsappen te lang met zuurstof in aanmerking komen. Hierdoor behoudt het zijn kleur. Door het korter fermenteren bevat groene thee van nature wat minder cafeïne.
Ook bij groene thee is uiteraard de bereiding (water tussen de 70-80ºC) en het land van herkomst (China, Japan,Vietnam) van invloed op de smaak. Groene thee ruikt wat grassig. Er zijn veel factoren van invloed op de smaak. Soms staat een plantage tussen fruitbomen. Ook dat heeft invloed en zal de thee een fruitig karakter geven.
Matcha poeder valt ook onder de groene thee. Matcha is een fel groene poedervormige thee en wordt anders bereidt dan thee van losse blaadjes of theezakjes. Het poeder wordt opgeklopt met water met een temperatuur van 60-70ºC tot een schuimige groene vloeistof. Matcha thee is uitzonderlijk rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen.