“Elk kopje thee staat voor een denkbeeldige reis”eet als de hel en zo zoet als de liefde”

Always leave with a smile

Dat is wat Coffeeted graag zijn klanten mee wil geven! Een ware kleur, geur en smaakbeleving door een exclusief en van hoge kwaliteit geselecteerd assortiment van ruim 200 theesoorten! Deze kun je vinden in onze webwinkel en onze fysieke winkel aan de Moenenstraat 20 in Nijmegen. Daar kun je zelfs alle thee ruiken en zien! En staat een vakkundig team je graag te woord.

Ons assortiment:

Een waar genot aan losse soorten kwaliteitsthee. Dat is wat wij je graag aanbieden. Denk hierbij aan pure Zwarte thee, Groene thee, Oolong thee en Witte thee. Daarnaast hebben wij een groot assortiment aan Rooibos(thee) en Kruiden(thee). Ook biologische theeën zijn uiteraard aanwezig. Met zorg is ons assortiment uitgekozen, getest en geproefd want alleen het beste is goed genoeg!

Ook hebben wij prachtige gearomatiseerde thee waarbij wij alleen werken met natuurlijke aroma’s. Onze foto’s in de Webwinkel geven de thee weer zoals deze ook echt eruit ziet! Een omschrijving en de juiste zetmethode van de thee staat zowel vermeld in de webwinkel als op de verpakking.

Jaarlijks passen wij ons assortiment aan, bezoeken wij thee leveranciers en theebeurzen. Hier laten wij ons inspireren door het aanbod van prachtige plantages waar met zorg de thee wordt geplukt, gedroogd en verscheept. Er zit een hele “Wereld” achter thee voordat het uiteindelijk door ons verkocht wordt en het genieten kan beginnen.

De juiste zorg en verpakking losse thee

Met zorg verwerken wij jouw bestelling. De door jou bestelde hoeveelheid losse thee wordt met precisie afgewogen en verpakt. De thee wordt voorzien van een mooi informatie etiket en dicht geseald bij jou aangeleverd. Zo kan er tijdens het vervoeren niets misgaan en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Bewaren

Om de geur en smaak van onze thee te behouden, bewaar je ze het beste in een (luchtdicht) blik of onze afgesloten zakjes op een donkere, koele en droge plaats (niet in de koelkast). Bewaar thee altijd gescheiden van sterke kruiden en specerijen en van andere theesoorten met een krachtige geur. Zo neemt de thee geen andere geuren en smaken op.

Liever gebruik maken van thee in zakjes? Wij hebben de merken Or Tea? en Twinings met vele smaken in ons assortiment. De juiste theedoos voor de presentatie is uiteraard bij ons verkrijgbaar.

Accessoires

De juiste theebeleving is pas compleet met de daarbij behorende accessoires. Een uitgebreide selectie theefilters (rvs, of van gerecyclede papier), dubbelwandige theepotten van Bredemeijer, Bunzlau Castle theeservies, waterkokers met temperatuur instelling en glaswerk.

“Thee is slechts een verhaal dat slechts geproefd kan worden”

Waar komt thee vandaan?

Waar komt thee vandaan?

Een groot aanbod aan landen is bij ons vertegenwoordigd. Zo hebben wij o.a. thee uit Japan, China, India, Sri-Lanka (Ceylon), Indonesië, Afrika, Vietnam en nog veel meer. Thee van zowel de eerste pluk en o.a. de tweede pluk tref je bij ons aan. Want ieder land van herkomst, grondsoort, zonlicht, hoogte van de plantage en zeker tijdstip van plukken is van essentieel belang op de smaak, geur en kleur van de thee.

Welke theesoorten zijn er?

Thee is allemaal afkomstig van de theeplant de Camellia Sinensis. Hoewel thee in diverse landen verbouwd wordt is thee ook onder te verdelen in tijdstip van plukken en de bewerkingen die na het plukken plaatsvinden. Dit is voor de smaak en de zetwijze van thee erg belangrijk.

Het drogingsproces heeft dus een belangrijke invloed. De diversiteit aan thee die allemaal anders bewerkt worden geven een geweldig assortiment aan thee wat je in onze webwinkel kunt vinden.

Denk bijvoorbeeld aan de kenmerkende Lapsang Souchong die gerookt is op dennenhout wat een heerlijke rokerige smaak en geur geeft. Of aan onze Groene Jasmijn thee die zowel gedroogd is op Jasmijnbloemen maar waarbij ook heerlijke Jasmijnbloemetjes aan toegevoegd zijn.

Om je wat wegwijs te maken tussen de diversiteit aan thee geven wij hieronder een opsomming van de verschillende soorten en bewerkingen waar je bij ons uit kunt kiezen.